Myllytekstiviesti

Yhdessä keskeneräisistä dekkareistani esiintyy henkilö nimeltä Esko Kekkonen. Hän on saappaanheittoseuran puheenjohtaja eli presidentti. Leveäharteinen mies. Ja rauhallinen. Siitä huolimatta, että hän  poimii vahingossa naisten punaiset alushousut jalkaansa ja ryntää ulos toisena sen jälkeen, kun sauna räjähti, hän olemuksellaan rauhoittaa tilanteen ja estää paniikin leviämästä.

Kekkonen on kovien paikkojen mies. Kriisien sankari.

Etäisesti Esko Kekkonen muistuttaa kaveriani Esa Kokkosta. Nimi Kekkonen viittaa luonnollisesti presidentti Urho Kekkoseen. Kekkonen ja Kokkonen ovat kumpikin kotoisin Pielavedeltä, lienevätkö napalankoja.

Kun tarkemmin miettii, Kekkonen ja Kokkonen ainakin yhdessä asiassa muistuttavat toisiaan. Kekkonen kirjoitti myllykirjeitä. Nyt näyttää siltä, että Kokkonenkin on alkanut niitä kirjoittaa. Tosin seuraavassa esimerkissä kyseessä ei ole myllykirje, vaan myllytekstiviesti. Se on luonnollista siksi, että Kokkonen on vanha kännykkäviestipioneeri, entinen Soneran mies.

Se tekstiviesti iski saapaspiireissä kuin salama. Se sähköisti Heittäjien klubin ja  aiheutti mylläkän, mutta koska ne tekstit eivät täysin täytä Heittäjien klubin laatuvaatimusten kriteereitä, laatuvalvojamme poistivat ne näkösältä.

Koska kyse on saapaspoliittisesti merkittävästä asiasta, julkaisen sen kohupalautteen tässä.  Ensiksi tulee palaute ja sen jälkeen tuo myllytekstiviesti (se on yksityiseksi tarkoitettu, mutta koska se kuulemma on kentällä luettu, katson sen julkiseksi).

Näin se palaute eteni hyvässä saapassissihengessä:

”nyt tää homma karkas käsistä.pari lähtö laskentaa on alkanut.”

””morjens koittakaa ymmärtää että aikanne on ohi.”

”eero.hyvällä tiellä olet asian suhteen menossa.tsemppiä kaikille osanottajille ja menestystä.saatat saada tekstiviestin,jossa varotetaan villeistä kisoista.asiasta tietää enemmän suomen liiton puheenjohtaja.tämä oli lainaus ei oma ajatus”

”Kirjoitit jostakin tekstiviestistä? Tietääkseni emme ole sopineet mistään tekstiviestistä. Mitähän mies tarkoittaa vihjauksilla? Toivoo Esa.”

”viittaan siihen tekstiviestiin jonka lähetit velille ja olen kyllä sitä mieltä tasis mennä puurot ja vellit sekasin.en vihjaa olen sen tekstiviestin lukenu kokonaan eli vaa5tekaupaSTA LÖYTYY KYLLÄ LISÄÄ KANGASTA.”

” tais tulla alakoukku tohon äsköseen heittoon.onneks tekstiviestiä ette pysrty hävittään,mitäs sille saapasautolle kuuluu oliko akku tyhjä isoihin kisoihion,no kaLAONNEA SINNE VILJANDIIN MUISTAKAA POJAT KÄYTTÄÄ PITO-AINETTA LUPAS VETTÄ VAI LUPASKO ”

”onko luurankoja jollain kaapissa.mafia jyrää ja alaiset vikisee pitäkää klupinne loppu tähän päivään.ps.kuopiossa sitten selvitetään lisää.loppu siis mun kommenteista.”

Sitten siihen kohuviestiin. Siinä konkari, Metallin jäsen ja ay-toimija Kokkonen puhuu nuoremmalle Metallin liittovaltuutetulle kokemuksen sanoja:

”En tule Metallin kisoihin. On sangen outoa, että varapuheenjohtaja vetää villejä kisoja. Ay-toiminnassa, eikä missään yhdistystoiminnassa se ei ole sallittua. Terveisin Esa.”

Tapahtumien taustana oli se, että viestin saaja veti omalla päätöksellään Metallin kisat pois Suomen Saappaanheittoliiton kilpailukalenterista. Näin kisat jäivät ilman virallista arvostusta, tulospalvelua ja tilastointia. Kokkonen katsoi, että itsevaltainen päätös ei ollut kummankaan liiton, eikä niiden jäsenten etu.

Kekkonen julkaisi myllykirjeensä kirjana. Kokkosen pitää laatia vielä muutama myllytekstiviesti lisää, ennen kuin niistä saa kirjan. Alku vaikuttaa lupaavalta ja eläkepäivillä liiton puheenjohtajan hommista niihin jää enemmän aikaa.

Urho Kekkosen Myllykirjettä lainaten:

”Saatanan tunarit!”

[HTML1]

2 kommenttia artikkeliin ”Myllytekstiviesti

  1. Mielenkiintoinen ilmiö, jos näin positiivista sanaa voi tässä yhteydessä käyttää – ilmiö sinänsähän on vastenmielinen. Mielenkiintoa siihen tuo se, ettei ole tarvinnut itse törmätä tällaiseen, mitä nyt joskus on vilahtanut klubilla joku samantyyppinen viestintekele. Niitäkään ei ole oikein voinut ottaa tosissaan, kun ei ajatuksesta edes ole saanut selvää. Toisin sanoen teksti viestii sitä, että kirjoittaja on ryöpsäissyt mitä sylki suuhun sattui hetkeksi tuomaan, sutaissut sen hetken mielijohteesta ja lopullinen ajatuskin jäi epäselväksi. Sellaiset kannattaisi ohittaa olankohautuksella. Mutta vakavastihan ne pitäisi sikäli ottaa, että sellaisellakin tekstillä on jokin tavoite, mutta keinot ala-arvoiset.

    Kentällä toisinaan jonkun yksittäisen heittäjän suulla toitotettu älämölö ja uho on sekin ollut viimeaikoina melkoisen vähäistä. Ilmiön täytyy kaiken järjen mukaan rajoittua siis pieneen porukkaan. Mutta mielenkiintoisia taustoja tuot esille, mainiota asian läpivalaisua. Tätä tarvitaan, jotta asian todellinen luonne paljastuu, ja jokainen voisi itse arvioida tosiasioiden eikä huhupuheiden perusteella.

  2. Hienoa Teija, että löysit sanoilla ja käsitteillä leikkivästä blogistani hivenen myös asiaa. Esikuvana oli varmaan sinun valtapeliä käsittelevä blogisi. Kirjoituksen rakenne syntyi sanoista, joilla saunanlauteilla leikin: Kekkonen, Kokkonen, Kukkonen ja alkuerien paras Kakkonen (ratajärjestys eräässä oikeassa sadan metrin finaalissa). Sitten ajatus karkasi: Kekkonen, Kokkonen, Pielavesi, napalanko, Kekkonen, myllykirje, Kokkonen, kännykkämyllykirje! Herra jumala, oli pakko rynnätä kirjoittamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *